Dzi─Öki uprzejmo┼Ťci naszego Partnera Stowarzyszenia "Przyjazna Szko┼éa" do roku 2015 zbierali┼Ťmy 1% w akcji
"1% dla mojej organizacji". W latach 2008, 2009, 2012 otrzymali┼Ťmy dotacje na ┼é─ůczn─ů kwot─Ö 11345,23 z┼é, kt├│re spo┼╝ytkowali┼Ťmy dla dobra naszej szko┼éy i przedszkola. Mamy nadziej─Ö, ┼╝e nasz Partner przeka┼╝e nam ┼Ťrodki za lata 2012, 2013, 2014, (w sumie 7108.52 z┼é). Zestawienie zebranych ┼Ťrodk├│w i otrzymanych dotacji w zak┼éadce PRZYJAZNA SZKO┼üA-projekty

Dowiedz si─Ö wi─Öcej na stronie

Stowarzyszenie Orelec > Pomoc dla pogorzelców

Pomoc dla pogorzelców

Zdj─Öcie przedstawia pogorzelisko w dniu 09 grudnia 2018 r.

Stodoła po pożarze

W zwi─ůzku z po┼╝arem, który poch┼éon─ů┼é budynek Pa┼ästwa Ryszarda i Iwony D., Zarz─ůd Stowarzyszenia Orelec dnia 9 grudnia 2018 r. podj─ů┼é uchwa┼é─Ö o wyodr─Öbnieniu konta bankowego, przeznaczonego na wp┼éaty od osób i instytucji, które pragn─ů przyj┼Ť─ç z pomoc─ů w odbudowie budynku oraz utrzymaniu stada krów, które wci─ů┼╝ przebywaj─ů w prowizorycznie zabezpieczonej stodole.

Ze ┼Ťrodków, które wp┼éyn─ů na nasze subkonto zakupimy potrzebne materia┼éy budowlane, op┼éacimy prac─Ö fachowców, pasz─Ö i zabezpieczymy inne potrzeby zwi─ůzane z utrzymaniem stada na pogorzelisku w Orelcu.

NRB w PBS o/Lesko 79 8642 1012 2003 1206 1055 0003

Zach─Öcamy mieszka┼äców naszej wsi i wszystkie osoby poruszone t─ů tragedi─ů do dokonywania wp┼éat na podane konto oraz rozpowszechnienia tej wiadomo┼Ťci.

Za wszelk─ů pomoc z góry dzi─Ökujemy

w imieniu Zarz─ůdu i pogorzelców

Jan Roman Skocelas

Informacje bie┼╝─ůce o przebiegu pomocy. (najnowsze na górze)

Po miesi─ůcu zbiórki do 10 stycznia 2019 r. wp┼éyn─Ö┼éy 42 wp┼éaty na ┼é─ůczn─ů kwot─Ö 8390 z┼é. Serdecznie dzi─Ökujemy wszystkim ofiarodawcom.
Jednocze┼Ťnie prosimy o dalsz─ů pomoc, bo potrzeby s─ů ogromne. Ze wst─Öpnych kalkulacji gospodarza wynika, ┼╝e np. blacha b─Ödzie kosztowa─ç oko┼éo 20 tys. z┼é.

JRS

W pierwszym tygodniu zbiórki (do 15 grudnia) wp┼éyn─Ö┼éo 16 wp┼éat na ┼é─ůczn─ů kwot─Ö 1590 z┼é.
Serdecznie dzi─Ökujemy wszystkim ofiarodawcom.
Jednocze┼Ťnie prosimy o dalsz─ů pomoc, bo potrzeby s─ů ogromne. W poniedzia┼éek, z inicjatywy Gminy Olszanca, rusza ┼Ťcinka drewna na wi─Ö┼║b─Ö dachow─ů. Trzeba je zerwa─ç, przetrze─ç, zamontowa─ç, do tego potrzebna jest blacha i wiele innych materia┼éów budowlanych i fachowych prac. Przekazujemy równie┼╝ pro┼Ťb─Ö Gospodarza, o suche siano w balach (ca┼éy zapas sp┼éon─ů┼é).

JRS