Pomoc dla pogorzelc├│w

Zdj─Öcie przedstawia pogorzelisko w dniu 09 grudnia 2018 r.

Stodoła po pożarze

┬á┬á W zwi─ůzku z po┼╝arem, kt├│ry poch┼éon─ů┼é budynek Pa┼ästwa Ryszarda i Iwony D., Zarz─ůd Stowarzyszenia Orelec dnia 9 grudnia 2018 r. podj─ů┼é uchwa┼é─Ö o wyodr─Öbnieniu konta bankowego, przeznaczonego na wp┼éaty od os├│b i instytucji, kt├│re pragn─ů przyj┼Ť─ç z pomoc─ů w odbudowie budynku oraz utrzymaniu stada kr├│w, kt├│re wci─ů┼╝ przebywaj─ů w prowizorycznie zabezpieczonej stodole.

┬á┬á Ze ┼Ťrodk├│w, kt├│re wp┼éyn─ů na nasze subkonto zakupimy potrzebne materia┼éy budowlane, op┼éacimy prac─Ö fachowc├│w, pasz─Ö i zabezpieczymy inne potrzeby zwi─ůzane z utrzymaniem stada na pogorzelisku w Orelcu.

NRB w PBS o/Lesko 79 8642 1012 2003 1206 1055 0003

Zach─Öcamy mieszka┼äc├│w naszej wsi i wszystkie osoby poruszone t─ů tragedi─ů do dokonywania wp┼éat na podane konto oraz rozpowszechnienia tej wiadomo┼Ťci.

Za wszelk─ů pomoc z g├│ry dzi─Ökujemy

w imieniu Zarz─ůdu i pogorzelc├│w

Jan Roman Skocelas

Informacje bie┼╝─ůce o przebiegu pomocy. (najnowsze na g├│rze)

08 listopada 2019 r. za zebrane ┼Ťrodki pogorzelcy zakupili materia┼éy pokrywcze na dach odbudowywanej stodo┼éy: blach─Ö trapezow─ů 205,57 m2 oraz membran─Ö dachow─ů, wkr─Öty farmerskie, ta┼Ťm─Ö dekarsk─ů, blach─Ö p┼éask─ů i g─ůsiory alucynk.

Na tym akcja pomocy dobiegła końca. Z serca dziękujemy wszystkim ofiarodawcom.

w imieniu Zarz─ůdu i pogorzelc├│w

Jan Roman Skocelas

4 lutego 2019 r. odnotowali┼Ťmy ostatni─ů wp┼éat─Ö na konto. W sumie wp┼éaty wynios┼éy 9845 z┼é. Czekamy na decyzj─Ö pogorzelc├│w o op┼éaceniu z zebranych ┼Ťrodk├│w nale┼╝no┼Ťci za potrzebne materia┼éy budowlane.

JRS

Po miesi─ůcu zbi├│rki do 10 stycznia 2019 r. wp┼éyn─Ö┼éy 42 wp┼éaty na ┼é─ůczn─ů kwot─Ö 8390 z┼é. Serdecznie dzi─Ökujemy wszystkim ofiarodawcom.
Jednocze┼Ťnie prosimy o dalsz─ů pomoc, bo potrzeby s─ů ogromne. Ze wst─Öpnych kalkulacji gospodarza wynika, ┼╝e np. blacha b─Ödzie kosztowa─ç oko┼éo 20 tys. z┼é.

JRS

W pierwszym tygodniu zbi├│rki (do 15 grudnia) wp┼éyn─Ö┼éo 16 wp┼éat na ┼é─ůczn─ů kwot─Ö 1590 z┼é.
Serdecznie dzi─Ökujemy wszystkim ofiarodawcom.
Jednocze┼Ťnie prosimy o dalsz─ů pomoc, bo potrzeby s─ů ogromne. W poniedzia┼éek, z inicjatywy Gminy Olszanca, rusza ┼Ťcinka drewna na wi─Ö┼║b─Ö dachow─ů. Trzeba je zerwa─ç, przetrze─ç, zamontowa─ç, do tego potrzebna jest blacha i wiele innych materia┼é├│w budowlanych i fachowych prac. Przekazujemy r├│wnie┼╝ pro┼Ťb─Ö Gospodarza, o suche siano w balach (ca┼éy zapas sp┼éon─ů┼é).